top of page
“But time is life, and life exists in our hearts,
and the more of it that the people saved, the less they actually had.”

Michael Ende - Momo

mijn verhaal

Als kind las ik veel. Mijn lievelingsboek was vroeger

“Momo en de tijdspaarders”. Momo woont helemaal alleen in een oude ruïne buiten de stad. De buurt is dol op haar, want Momo kan goed luisteren. Dan komen de tijdspaarders die iedereen opjagen. Zij krijgen de hele stad in hun macht, behalve Momo. Zij blijft tijd maken voor zichzelf en anderen.

 

Voor mij is Momo altijd een voorbeeld geweest. Ik ben graag een rustpunt voor anderen, een spiegel, een klankbord. Een eiland in de stad. Vanuit dat punt onderzoeken wat mij en anderen gelukkig maakt, dat drijft mij.

Coaching
Leiderschap
Training

Saskia Schalekamp - mijn verhaal
Eiland in de stad - coaching & training

roer omgegooid

Na mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, koos ik voor de corporate wereld als consultant bij Twynstra Gudde. Daar ontdekte ik mijn talent voor coachen en leerde ik het trainersvak.

 

Maar het avontuur lonkte! Samen met mijn lief nam ik een break en zeilde in een jaar de Stille Zuidzee rond. Op een nacht keek ik naar de sterren en besefte: “Ik wil meer met mijn passie voor muziek doen”!

 

Dus bij terugkomst halveerde ik mijn baan als consultant bij Twynstra Gudde, startte alsnog met de studie Compositie & Songwriting aan het Utrechts Conservatorium en bracht mijn eigen album uit.

nieuwe balans

Toen ik in 2012 moeder werd van onze tweeling, zocht ik opnieuw naar balans en ontdekte dat meer vrijheid en flexibiliteit mij goed zou doen. Ik besloot als zelfstandig coach en trainer verder te gaan en daarnaast muziek te maken; Eiland in de stad was geboren. Hierin kon ik mijn vier kernwaarden kwijt; authenticiteit, creativiteit, diepgang en verbinding.

 

In samenwerking met oa Frisse Blikken, coach en train ik sinds die tijd professionals in het bedrijfsleven, om de beste versie van zichzelf te ontdekken en daarnaar te leven. Daarnaast richtte ik samen met Louise Hensen het muziekcollectief Fiere Vrouwen op. Samen produceerden we twee theaterconcerten, als songwriter en zakelijk/artistiek leider.

Saskia Schalekamp - mijn verhaal

sas-tijd

Doordat ik een paar keer het roer heb omgegooid, weet ik als geen ander hoe spannend het is om te gaan voor wat je ècht wilt en wat je op dat pad allemaal tegen kunt komen.

Zo ben ik door hoge eisen aan mezelf te stellen en mijn eigen grens te laten varen in een burn-out terecht gekomen. Daar heb ik veel van geleerd, met name dat we als mens een groot zelfhelend vermogen hebben.

 

Sinds die tijd heb ik meer rust, mildheid en zelfcompassie. Ik zorg nu bijvoorbeeld voor genoeg sas-oplaad momenten; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zo ga ik regelmatig op retraite, volg nieuwe opleidingen, hike ik jaarlijks een week met vriendinnen en maak ik genoeg tijd vrij voor ons gezin, familie, vrienden en sporten. En in 2022 zeilden we met ons gezin zeven maanden over de Grote Oceaan. Dromen uit laten komen, dat maakt mij gelukkig!

bottom of page